نفس‌های سنگین بازار میلگرد

بازار میلگرد

هرچند امروز هم شاهد افزایش‌های جسته‌ و گریخته قیمت میلگرد هستیم، اما گزارش‌های میدانی جمع‌‌آوری‌ شده بازار میلگرد حکایت از کاهش جدی سطح معاملات نسبت به روز گذشته دارد.
هر‌چند خریدهای فولادی بورس به‌صورت پر قدرت ادامه دارد اما گویی سمت مصرف با این افزایش‌ها به دیده تردید می‌نگرد.
شاید بخشی از این روند مربوط به حجم شایعات منتشر شده در روز جاری و بخش دیگری از آن مربوط به تردید خریداران از خرید در قیمت‌های بالاتر و پیشه کردن استراتژی صبر است.
کاهش امروز شاخص بورس هم مزید علت است. فعلاً تعارض بین دو دیدگاه خرسی (کاهشی) و گاوی (افزایشی) و حجم زیاد شایعات، وضعیت بازار را به‌ شدت مبهم و افق پیش را پر از تردید کرده است. قطعاً صحت‌ و سقم بخشی از شایعات تا فردا و سخنرانی رئیس‌جمهور مشخص خواهد شد.
به‌جا بود امروز نهاد ریاست جمهوری یا یکی از معاونین به‌صورت رسمی به این شایعات پایان دهد.

مقایسه‌ای تقریبی از نرخ‌های داخلی و خارجی برخی اقلام فولادی:

این‌که با کدام نرخ دلار محصولات فولادی داخلی و خارجی مقایسه شود، مهم است؛ ما هر دو را حساب می‌کنیم؛ دولت می‌گوید نرخ دلار نیمایی ملاک است؛ تجربه نشان داده مبادی اما به نرخ دلار صرافی یا حتی آزاد متصل هستند.
EXW: تحویل درب کارخانه فروشنده
FOB: تحویل روی کشتی در بندر فروشنده
ذکر این نکته هم مهم است که ایران به‌عنوان دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان؛ قرار نیست وارداتی در خصوص این کالا داشته باشد، بلکه این مقایسه به این منظور صورت می‌گیرد تا ببینیم تا چه حد نرخ‌های داخلی عادلانه هستند و تا چه حد بر روی نرخ‌های داخلی نظارت وجود دارد؟

شمش فولادی:

نرخ فوب CIS حدود ۳۷۵ دلار/تن که احتمالاً نرخ صادراتی شمش ایران هم اگر پایین‌تر نباشد، در همین حدود خواهد بود …
۳۷۵ × ۱۲۵۰۰ ÷ ۱۰۰۰ ~= ۴۶۹۰
۳۷۵ × ۱۳۵۰۰ ÷ ۱۰۰۰ ~= ۵۰۶۰
– نکته : برای این‌که چرخ صنایع نورد داخلی از حرکت نایستد، حداقل نرخ شمش داخلی می‌بایست ۱۰ درصد پایین از نرخ EXW صادراتی ایران باشد !؛ نرخ EXW از نرخ FOB حداقل ۱۵ تا ۲۰ دلار/تن پایین است.
– حدود منهای ۱۰ درصد نرخ شمش داخلی:
۴۲۶۰ تا ۴۶۰۰ تومان/کیلو EXW

میلگرد آجدار:

– نرخ فوب CIS حدود ۴۲۰ دلار/ تن دریای سیاه گزارش هفته پیش متال بولتن (اکنون پایین‌تر است)
– نرخ EXW صادراتی ایران حدود ۳۷۰ دلار/ تن درب کارخانه شنیدیم.
پیشنهاد فوب میلگرد آجدار ایران خیلی ضعیف است، چرا که میلگرد آجدار صادراتی ایران در حال حاضر متأثر از تحریم‌ها، بیشتر در بازارچه‌های مرزی و به‌منظور صادرات به همسایگان ایران مثل عراق، افغانستان و پاکستان مشتری دارد. این مساله خرید میلگرد آجدار را تحت شعاع قرار می‌دهد.
۳۷۰ × ۱۲۵۰۰ ÷ ۱۰۰۰ ~= ۴۶۲۵
۳۷۰ × ۱۳۵۰۰ ÷ ۱۰۰۰ ~= ۵۰۰۰
برای مصرف‌کننده نهایی داخلی ۹٪ مالیات ارزش‌افزوده اضافه در نظر گرفته شود:
۴۶۲۵ + ۹٪ = ۵۰۴۰ +vat
۵۰۰۰ + ۹٪ = ۵۴۵۰ +vat

 ورق کلاف گرم:

مطابق با گزارش امروز ارگوس، ورق صادراتی چین حدود ۴۵۰ دلار/تن اعلام‌شده، از طرفی کف نرخ ورق صادراتی CIS را در گزارش‌ها ۴۷۵ دلار/تن فوب اعلام کرده‌اند…
(۴۵۰ – ۴۷۵) × ۱۲۵۰۰ ÷ ۱۰۰۰ ~=( ۵۶۰۰ – ۵۹۵۰)
(۴۵۰ – ۴۷۵) × ۱۳۵۰۰ ÷ ۱۰۰۰ ~=( ۶۰۷۵ – ۶۴۰۰)
با لحاظ ۹٪ مالیات ارزش‌افزوده برای مصرف‌کننده نهایی:
– حدود ۶۱۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان/کیلو +vat

بزرگواران گرامی همان‌طوری که پیش‌تر عرض شد؛ منطق ۲× ۲ برای ما مطرح و قابل‌بحث و بررسی است؛ که با توجه به محاسبات صورت گرفته فوق، مجدداً تأکید می‌شود که در حال حاضر ….
۹۸/۱۱/۲۱
۱) یا باید کاهش بیشتر ارزش پول ملی یا افزایش نرخ دلار برای توجیه قیمت‌های فعلی محصولات فولادی داخلی اتفاق بیافتد …
۲) یا باید نرخ جهانی فولاد افزایش پیدا کند تا جایی که نرخ داخلی فولاد توجیه عملیاتی داشته باشد یا حداقل قابلیت صادرات برای صنایع میانی داشته باشد …
۳) یا باید این وضعیت افسارگسیخته بازار داخلی را حاصل مدیریت ضعیف و برخی اشتباهات مدیریتی در سیستم توزیع مواد اولیه و همچنین برخی سوءاستفاده‌ها از برخی جریان‌های هیجانی متأثر از اتفاقات سیاسی مثل نرخ هیجانی دلار متأثر از خبرهای التهاب سازی مثل مقوله fatf برشمرده و منتظر فروکش نمودن التهابات هیجانی بازار دلار و بازارهای کالایی و حداقل بازگشت به نرخ‌های معادل جهانی باشیم که البته از طرفی، با توجه به‌توالی این اتفاقات نامیمون، تقریباً مجالی را این روزهای پایانی سال باقی نگذاشته است ولی ما همچنان ناچار هستیم امیدوار باشیم به تسلط دوباره ناظم بازار به این شرایط آشفته … این‌که رخداد کدام‌یک از این عوامل یا ترکیبی از آن‌ها برای شما متصور است به عهده خود شما بزرگواران گذاشته می‌شود. تا چه پیش آید …

میانگین شاخص متوسط نرخ میلگرد امروز بازار حدود ۶۰۶۰ تومان/کیلو +vat توأم با افزایش قیمت متوسط و تقریبی ۵۰+ تومان تا این لحظه برآورد گردید.

تازه‌ترین خبرها از جلسات تنظیم بازار دیروز

۹۸/۱۱/۲۱
شنیدیم که به‌ احتمال ۹۰ درصد با توجه به وخیم شدن اوضاع، قرار است در جلسه روز چهارشنبه، وضعیت سهمیه‌بندی آهن اسفنجی برای حوزه القایی مشخص شود؛ در واقع به‌ نوعی و تا حدودی از فشار روی آن‌ها در تأمین مواد اولیه کاسته خواهد شد.
شنیدیم که معاونت جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ در جلسه دیروز با جدیت خواستار تکمیل ظرفیت سهمیه تمامی لایه‌های زنجیره تأمین فولاد؛ از بالا تا پایین گردیده‌اند و عنوان‌شده می‌بایست سهمیه تخصیص داده‌شده را تا آخر سال باعرضه در بورس کالا تکمیل کنند؛ لذا منتظر سیل عرضه‌های شمش و مقاطع طویل فولادی تا روزهای پایانی در بورس کالا باشید …
عنوان کردیم ما نسبت به این اولتیماتوم‌های وزارتخانه به فولادی‌ها بدبین شده‌ایم چون آقایان نشان داده‌اند به حرف وزارتخانه اهمیت نمی‌دهند و مقاومت کرده‌اند؛ عنوان شد این تو بمیری از آن تو بمیری‌ها نیست و فشار از بالاست و تصمیم قطعی است برای برگرداندن آرامش و تعدیل به بازار داخلی ( الله‌ اعلم …)
اشاره شد به افزایش مشهود عرضه‌های شمش در بورس کالا طی یکی دو روز اخیر و تأکید شد که توجه داشته باشید، این روند تا پایان سال ادامه خواهد داشت (ان‌شاءالله …تا چه پیش آید …)